Propuštění z práce na zákl.nedodržování předepsané prac.doby

Potřebujete poradit nebo jste zažili jste zajímavý případ ukončení pracovního poměru? Jakým způsobem se zaměstnavatel snažil vyhnout placení odstupného a jak se zaměstnanec bránil?
Pravidla fóra
Provozovatel nijak neodpovídá za obsah příspěvků jež jsou pouhým vyjádřením názoru anonymních subjektů.

Propuštění z práce na zákl.nedodržování předepsané prac.doby

Příspěvekod Libi » úte srp 30, 2011 6:05 am

Dobrý den.
Potřebovala bych poradit. Jsem rok zaměstnána ve školství coby účetní. Jelikož do práce dojíždím vlakem, dohodly jsme se na začátku a konci mé pracovní doby tak, aby navazovala na příjezd a odjezd vlaku.Bohužel pouze ústně.Asi před půl rokem jsem začala mít problémy s paní ředitelkou, která mi řekla, že mě tam už nechce a ať si jdu na pracák (totéž řekla přede mnou dalším pěti každé asi po roce). Když jsem odvětila, že odejít nehodlám s úsměvem mi sdělila, že to se ještě uvidí. Mám 7 let do důchodu a doma 87letou maminku, takže jsem se nakonec skutečně rozhodla, že PP ukončím s 2měsíční výp.lhůtou (ještě jsem výpověď nepodala) a že budu pečovat o maminku, která má II.st.bezmocnosti. Nicméně paní ředitelka mi ještě stihla od 1.9.stanovit pracovní dobu tak, že po příjezdu vlaku - ráno budu čekat na začátek pracovní doby hodinu a půl a po skončení prac.doby další hodinu a půl na odjezd vlaku. Jelikož už nyní jsem měla problém, že je maminka doma sama na tuto prac.dobu zkrátka v žádném případě němohu přistoupit. Nevím ale zda
hrubě neporuším pracovní kázeň, když budu chodit do práce a z práce jako doposud - tedy v návaznosti na příjezd a odjezd vlaku a nezapřičiním tak důvod k okamžitému zrušení PP ze strany zaměstnavatele. Chci totiž ještě požádat na ÚP o plnou podporu a tu dostanu jen v případě, že ukončím PP z důvodu péče o osobu blízkou a navíc v listopadu mi bude 55 let, takže potřebuji ukončit PP až v listopadu.
Potřebovala bych poradit jak mám postupovat popř.kam se obrátit abych nebyla vystavena této zlovůli.

Děkuji Libi
Libi
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte srp 30, 2011 5:35 am

Zpět na PORADNA a Vaše zkušenost s ukončením pracovního poměru.

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron